08/05/2016

Aprillikuu kokkuvõte

Rõngaleidja võitlus on nüüd täie hooga käima läinud. Praeguseks on osavõtjate arv kasvanud juba paarikümneni.
Ootuspäraselt saadi aprillis kõige enam punkte suur-laukhane kaelarõngaste eest. Kõige edukam hanerõngaste lugemises oli Ranno, kes on 64 punktiga tõusnud ka võistluse uueks liidriks. Temast ei jää palju maha Kuldar, kes on samuti peamiselt just hanede kaelarõngaid ära lugenud. 
Liikide arvestuses juhib hetkel mitmete värvuliste metallrõngaste äralugemisega hiilanud Margus. Temal on nüüdseks õnnestunud viie erineva linnuliigi rõngad lugeda. Kõigi osalejate peale on nelja kuuga suudetud ära lugeda juba 15 erineva linnuliigi rõngad.
Aprillikuu põnevaimaks vaatluseks oli kahtlemata Eestis värvimärgistatud suurkoovitaja leidmine. Huvipakkuvaks leiuks oli kindlasti ka Leho leitud väike-konnakotkas. Selle liigi värvirõngaid õnnestub maastikus üllatavalt harva ära lugeda. 
Mida oodata maikuult? Eeldatavasti kasvavad skoorid maikuus küll pisut aeglasemalt kui aprillis, kuid peaaasjalikult on oota täiendusi hane-, vähem kajakate ning sookure rõngaste osas. Mais võiks kindlasti leida ka värvimärgistega kahlajaid ning muidugi ka üllatuslikumaid liike. 

No comments:

Post a Comment